Studiowanie tej specjalności pozwala uzyskać wiedzę i umiejętności przydatne do pracy na stanowiskach menedżerskich w różnego rodzaju obiektach bazy noclegowej o różnym standardzie, zgodnie z kategoryzacją, oraz w zakładach gastronomicznych. Będzie to wiedza z zakresu kierowania hotelami i zakładami gastronomicznymi, organizacji oraz rynku usług hotelarskich i gastronomicznych, a także promocji zdrowia i dietetyki w gastronomii. Studiujący nabywa praktyczne umiejętności z zakresu zarządzania w branży hotelarskiej i gastronomicznej, kompleksowego świadczenia usług hotelarsko-gastronomicznych, organizacji i techniki pracy w obiektach hotelarskich i gastronomicznych oraz profesjonalnej obsługi klienta.
Nazwa przedmiotu | Punkty ECTS |
---|---|
Organizacja usług hotelarskich i gastronomicznych | 2 |
Rynek usług hotelarskich i gastronomicznych | 2 |
Promocja zdrowia i dietetyka w gastronomii | 2 |
Kadra menedżerska w międzynarodowych systemach hotelarskich | 2 |
Razem specjalność | 8 |
Wszystkich zainteresowanych naszą ofertą studiów wyższych zapraszamy do kontaktu.